Aandachtspunten bij werkschoenen

werkschoenen kopen

Ga je werkschoenen kopen dan zijn er wel een aantal aandachtspunten waarop je moet letten, zeker in de bouwsector zijn er eisen die  aan de schoenen worden gesteld. Welke schoen je ook koopt iedere schoen heeft zo zijn voor en nadelen, daarom zijn ze geschikt voor verschillende functies. Niet iedere werkschoen is even flexibel, houdt er dus rekening mee welke bewegingen je moet maken tijdens het werken. Moet je veel knielen dan zijn lage schoenen een goede keuze, bij klimmen heb je met een hoger model meer ondersteuning. Je hebt minder bewegingsvrijheid, maar de enkel en de voet worden wel meer ondersteund.

werkschoenen kopen

Bescherming van de voet

Wat voor schoen je ook leuk vindt of welk model ook geschikt is, werkschoenen kopen doe je ter bescherming van je voeten. De soort schoen die je koopt moet aangepast worden aan de bescherming die je nodig hebt. Wil je bescherming aan de achillespees en de enkels, dan bieden lage werkschoenen te weinig bescherming. Een stalen neus zorgt ervoor dat de voorkant van de voet beschermd is tegen zware materialen, een stalen zool geeft goede bescherming in de bouw tegen spijkers en meer. Voor iedere omgeving zijn er verschillende schoenen in het assortiment van werkschoenen.shop te koop.

Denk aan de pasvorm

Het spreekt voor zich dat werkschoenen lekker comfortabel moeten zitten, je maakt er vele uren gebruik van meerdere dagen per week. Zorg ervoor dat de schoenen niet te groot of te klein zijn, bij te kleine schoenen krijg je pijnlijke voeten en bij te grote schoenen kunnen er ongelukken gebeuren. Het is wel belangrijk dat je schoenen koopt waar je in de winter ook dikke sokken in kunt dragen. Vaak vergeten mensen ook de schoenen te onderhouden, hoe beter je de schoenen onderhoudt hoe langer deze meegaan. Voordeel is ook dat je bij goed onderhouden schoenen beschadigingen eerder ziet.