Je partner heeft je (eindelijk) ten huwelijk gevraagd, en met vol enthousiasme heb jij natuurlijk ‘JA’ gezegd. Je kan je geluk niet op, maar waar begin je? Welke punten zijn belangrijk? Welke trouwjurk past bij jou of welke bruidssieraden?

Lees in dit artikel waar je van start mee kunt gaan.

Kies een datum uit

Het allereest punt is het uitzoeken van een datum. Dit kan best lastig zijn, want wat wil je? Trouwen op een heerlijke zomerse dag, of toch liever op een knusse herfstdag? Er zijn genoeg dagen in het jaar om uit te kiezen. Zorg ervoor dat jij en je partner dezelfde gedachtegang hebben om zo tot een gezamenlijke beslissing te komen. Bij deze stap is het wel belangrijk redelijk rap een beslissing te maken, je wil natuurlijk niet naast jullie favoriete locatie grijpen.

Zoek een locatie uit

Na het uitkiezen van de datum is het aan te raden deze stap ook zo snel mogelijk te doen. Een locatie is namelijk sneller volgeboekt dan je zou denken. Tijdens deze beslissing is het bijvoorbeeld wel handig om na te denken over de bereikbaarheid en capaciteit.

At last but not least: de jurk

Het onderdeel waar velen met smart naar uit zullen kijken: het uitkiezen van de jurk. Maar wat past bij jou? Een lange jurk, een korte jurk? Welke trouwschoenen en sieraden matchen het best bij de uitgekozen jurk? Voor al deze vragen is het aan te raden een winkel te bezoeken met medewerksters die jou kunnen adviseren. Geniet van de ervaring maar begin vooral op tijd!