arganolie-haarArganolie

 

Het woord argan betekent olijf, dus arganolie betekent olijfolie. Het is afkomstig van de vruchten van de argan boom en wordt met olijven geassocieerd doordat de vruchten ook echt lijken op olijven. Echter betekent dit niet dat het hetzelfde is als olijfolie. Het verschil zit het hem in dat de arganolie uit de argan noten komt en olijfolie uit vruchtvlees.

noten1

Het proces van het totstandkoming van de arganolie is een veel groter proces dan gedacht zal worden. Er zit veel werk in het produceren van arganolie. Wanneer de arganvruchten rijp aan het orden zijn dan wordt het gebied eromheen afgezet zodat niemand meer erbij kan komen. De afgevallen vruchten worden verzameld en vervolgens verwerkt tot de arganolie. Het vruchtvlees wordt verwijderd van de argan noten en wordt als diervoeder gebruikt. De noten zullen geroosterd worden bij het maken van spijs arganolie, waar de pitten verwijderen worden. Bij cosmetische arganolie zullen de noten niet geroosterd.

mogador_argan_oil

Arganolie kun je verdelen in drie soorten, namelijk spijs, cosmetische en ontgeurde cosmetische arganolie. Spijs arganolie wordt gebruikt als levensmiddelen, waarbij je kunt denken aan sla dressing. Cosmetische arganolie wordt gebruikt voor haar, huid en nagels. Ontgeurde cosmetische arganolie is van toepassing voor haar, huid en nagels. Daarnaast wordt het verwerkt in crèmes, huidolie en haarolie van grote merken.