Dad sneakers: ze zullen er nog lang zijn

Modetrends hebben een manier om de klok terug te draaien en het verleden weer tot leven te brengen. Ofwel ben je er stapelgel van ofwel ben je op geen enkele manier te overtuigen…een feit is…deze speciale schoen, die recht vanuit de jaren ’90 terug wordt gekatapulteerd lijkt een blijvertje te worden.

Wat zijn die dad sneakers nu precies

Misschien herinner je de sportschoenen van je vader nog? Kleurrijk of spierwit, een beetje fout en met een dikke zool. Ze lijken oncomfortabel, maar dat ze ze net wel.

De grote sneakermerken scoren in ieder geval enorm met hun gerestylde modellen.

Als je nog niet op de trein wilt springen omdat je niet begrijpt wat er zo geweldig is aan dad sneakers, bekijk dan deze vijf manieren om deze grote kicks te stylen.

Durf, combineer, experimenteer

Ben jij een girly type die het liefst in een jurk of sexy kokerjurk naar het werk stapt, dan heb je misschien je pumps of laarsjes met hak vervloekt. En…deze meiden weten perfect hun meisjesachtige outfit te combbineren met comfortabele en duurzame snaekers, met een grote tussenzool en dikke padding.

Het geheim van een goede look zit hem soms in het contrast. Ben jij een liefhebber van zwart. Draag dan een dad sneaker met een waanzinnige mix van kleuren.

Waarom blijven ze populair?

Geloof het of niet, maar het is niet alleen een gevolg van schoenenbedrijven die proberen de overgebleven voorraad van vóór 2000 te verkopen. beroemdheden werden trensetters door aan de voeten deze toch wel lompe vintageschoen te dragen.

Om de verspreiding van deze gewaagde nieuwe schoenen te bevorderen, zijn topmerken zoals Nike, Louis Vuitton ,Alexander McQueen, Balenciaga, …lanceerden hun eigen creaties.

Sommige maken er zelfs een spel van door exclusieve modellen op de kop te tikken en door te verkopen op de retailmarkt!

Gelukkig zijn er ook goedkopere, en even duurzame merken op de markt , zodat iedereen zich een paar kan veroorloven