De portemonnee niet alleen voor geld

dosh-rfid-aero-flame-contents ikki-snake-portemonnee-sandy-brown smartcaze-lincoln-1Wanneer je denkt aan een portemonnee dan denk je voornamelijk aan de functie voor het bewaren van je geld en je betaalpassen. Echter zijn er nog andere functies waarvoor je een portefeuille kunt gebruiken. De meeste beurzen hebben een plek voor je kleingeld, een groot vak voor je papiergeld en een aantal vakjes voor je betaalpassen. Soms is er nog plek voor een pasfoto en je rijbewijs of ov-kaart. Echter zijn er ook andere toepassingen te noemen.

Definitie van portemonnee

Het woord portemonnee komt van het Franse woord ‘porter’ dat dragen betekent en het Franse woord ‘monnaie’ dat munt betekent. Het wordt ook wel een geldbeugel of een kleine tas genoemd waar we ons geld in bewaren. Een wat oudere naam, dat je in dit artikel al eens voorbij hebt zien komen is beurs. Beurs is een synoniem voor zak, dat eigenlijk afkomstig is van de geldtas waar men vroeger geldstukken in bewaarde. Echter wordt de portefeuille vandaag de dag ook voor andere zaken gebruikt.

Zo zijn er ook portefeuilles voor je paspoort, reisdocumenten en autopapieren.

Hoewel de definitie van de portemonnee eigenlijk zegt dat de accessoire enkel is bedoeld voor het bewaren van geld, gebruiken we talloze soorten portefeuilles ook voor het bewaren van andere kostbare betaalmiddelen.

Wil je weten wat voor soorten en hoeveel soorten er te koop zijn? Neem dan een kijkje in het assortiment van PortemonneeZ.nl.