Een mooi horloge om je pols

Bijna iedereen draagt tegenwoordig wel een horloge. Niet alleen is het erg praktisch om altijd een klok bij je te hebben, maar horloges worden meer en meer gezien als een sieraad in plaats van een gebruiksvoorwerp. Daarbij komt dat er tegenwoordig zoveel horloges te koop zijn dat je uit een enorm uitgebreid aanbod kunt kiezen, en daardoor het perfecte horloge kunt zoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld hartstikke mooie Seiko horloges heren in veel verschillende stijlen, waar er geheid een tussen zit dit je aanspreekt. Maar wat voor horloges zijn er eigenlijk allemaal?

Digitaal of analoog? 

Verreweg de meeste horloges die mensen dragen zijn analoge horloges. Deze horloges met een wijzerplaat verschillen onderling behoorlijk: vooral de grootte van de wijzerplaat en de houder daaromheen kunnen het verschil maken tussen een subtiel horloge en een flink blok staal. Digitale horloges maken echter de afgelopen jaren ook weer een opkomst: niet alleen zijn ze voor sommigen sneller af te lezen, zeker voor mensen die het gewend zijn om op de telefoon te kijken voor de tijd, maar ze hebben ook nog eens een retro look die veel mensen erg aanspreekt. Voor een ruim aanbod van beide soorten kun je kijken op https://www.excluso.nl/.

De smartwatches 

Daarnaast is er de afgelopen jaren een nieuw horloge op de markt gekomen: de smartwatch. Dit zijn horloges die een scherm als wijzerplaat hebben, waarop niet alleen een klok maar nog veel meer op kan worden getoond, zoals binnengekomen berichten of de muziek die je aan het luisteren bent. Daarnaast houden deze horloges vaak allerlei data over je gezondheid bij, bijvoorbeeld over je hartslag, stappen, en je slaapritme. Hierdoor kun je veel waardevolle inzichten krijgen in je dagelijkse gezondheid, en daarnaast zijn de andere functies vaak ook nog eens ontzettend handig!