Online stoffen kopen: 3 tips

interieur stof

Maak je regelmatig je eigen kleding en heb je daar veel stof voor nodig? Dan kun je overwegen om online stoffen te kopen. Dit scheelt je gedoe met vervoer en sjouwen van je materiaal. Bovendien kun je in bulk kopen: je hoeft niet meer steeds een paar stoffen te kopen maar haalt een grote voorraad in huis voor jouw naaiprojecten. 

Als je een stof gaat uitzoeken, bedenk dan vooraf je antwoorden op deze vragen:

  • waar dient jouw stof voor? Is het voor kleding, interieur of misschien decor?
  • waar en wanneer wordt de stof gebruikt? In de winter of de zomer? De woonkamer of de slaapkamer?
  • Hoeveel meter stof heb je nodig?
Dipinto geel

Jouw project

In jouw keuze voor de juiste stoffen maakt het nogal uit of je een kledingstuk gaat maken of een stoel gaat bekleden. Stoffen voor kleding zijn vaak minder zwaar en stug, waar stoffen voor bekleding steviger moeten zijn. Deze hebben immers meer te verdragen.

Waar de stof gebruikt wordt

Een stof die gebruikt wordt voor kleding moet ook afgestemd zijn op het seizoen. Een rok die je maakt voor de zomer moet immers luchtiger zijn dan een jasje voor in de winter. Welke stof jij moet hebben kun je gemakkelijk online bij een leverancier uitzoeken. 

Hoeveel stof je nodig hebt voor een project hangt van de grootte af. Bovendien is het altijd goed om iets meer stof in huis te halen dan je nodig denkt te hebben. Als er dan iets verloren gaat, heb je nog een voorraad.